Volledig scherm
PREMIUM
De ijshockeyers van Nijmegen Devils tijdens het duel met Tilburg Trappers. Archiefbeeld. © BSR Agency

Pubers van Devils proeven van het grote werk

NIJMEGEN - Peter Thijssen en Casper Lepoutre staan voor hun vuurdoop in de BeNe-League. De 16-jarige Nijmegenaren krijgen bij Devils noodgedwongen een spoedcursus topijshockey. ,,De stappen die we dit seizoen zetten zijn groot.”

Volledig scherm
Peter Thijssen en Casper Lepoutre van Nijmegen Devils staan voor hun vuurdoop in de BeNe-League. © David van Haren

Ze hoefden er beiden geen moment over na te denken toen de club ze vroeg. Peter Thijssen en Casper Lepoutre werden uit de jeugd overgeheveld naar de hoofdmacht van Nijmegen Devils. De 16-jarige Nijmegenaren komen dit seizoen uit in de BeNe-league, het hoogste ijshockeyniveau. Vanavond (20.00 uur) staat het eerste duel op het programma, bij het Belgische Chiefs Leuven.

De vuurdoop maakten de talenten al mee in het bekertoernooi. In de thuiswedstrijd tegen het tweede team van Tilburg Trappers (16-1 winst) debuteerde beide spelers. Thijssen: ,,Ik was zenuwachtig, maar toen ik bij het poortje stond om het ijs op te gaan, verdween de spanning grotendeels. Lepoutre: ,,Ik pakte meteen een straf van twee minuten. Fijne binnenkomer, al herpakte ik mezelf daarna redelijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport