Volledig scherm
QZ op archiefbeeld. © Eveline Van Elk

QZ kan geen vuist maken in Groningen

GRONINGEN - De hockeyers van QZ gingen zondag in de eerste klasse D met 4-1 onderuit bij GHBS. ,,De tegenstander maakte de eenvoudige kansen wél af”, zei QZ-coach Michel Schoenmaker. Na een 3-0 achterstand deed Jelle Engelen iets terug voor de bezoekers, maar QZ kon geen vuist maken. De 4-1 kwam uit een strafbal.

Apeliotes speelde in de tweede klasse C gelijk tegen het bezoekende Venray: 2-2. Xander van de Mortel en Wouter van Battum scoorden voor de thuisploeg.

In de tweede klasse D was Beuningen met 2-4 te sterk voor Leeuwarden. Lange tijd waren de ploegen in evenwicht, maar in het derde kwart trokken de bezoekers de winst naar zich toe. ,,Wij scoorden makkelijker, vooral de strafcorner liep goed”, zei coach Paul van de Geyn van Beuningen. Sam Wessel benutte twee strafcorners. Daarnaast maakte hij een veldgoal. Ook Mike Broekhuis was trefzeker.

De mannen van Wijchen wonnen eenvoudig van het door blessures geplaagde Cranendonck. De wedstrijd in de vierde klasse B eindigde in 1-6. Lars Wortelboer had met drie treffers een groot aandeel in de overwinning. De andere Wijchense doelpunten werden gemaakt door Tim de Groot, Daniël Duijzer en Guus Megens.

De hockeysters van Apeliotes kwamen op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen GCHC. De wedstrijd in de eerste klasse D eindigde, met een Apeliotes-doelpunt van Marka Vermeeren, in 1-1.

In de tweede klasse D versloegen de vrouwen van Wijchen Apeldoorn met 4-2. Elle de Korte, Sanne van As en Marloes Smarius zorgden voor een 3-0 voorsprong. In het vierde kwart kwam Apeldoorn in twee minuten tijd toch terug tot 3-2. Van As bepaalde de eindstand.

Druten werd in de vierde klasse C overklast door Berlicum. De bezoeksters wonnen met 4-1. ,,We creëerden kansen, maar maakten die niet af”, keek Druten-coach Michael Smith terug. Voor zijn team scoorde Fere van Dijk.

Regiosport