Volledig scherm
Archiefbeeld: de hockeysters van Apeliotes vieren de overwinning op Boxmeer. © Bert Beelen

QZ krijgt les in effectiviteit, Apeliotes wint ruim

NIJMEGEN - De hockeyers van QZ waren in de eerste klasse D niet opgewassen tegen GCHC. De Groningers wonnen met 1-4. ,,We kregen les in effectiviteit”, zei Michel Schoenmaker, coach van de Nijmegenaren. ,,Ons spel was matig, we maakten veel verdedigende fouten.”

Al na twee minuten stond QZ achter. Pas in de laatste twee kwarten kon QZ de bezoekers beter partij geven, maar die bleven effectiever in het 23-metergebied. Guido Zwart maakte voor QZ de 1-4.

Apeliotes verloor in de tweede klasse D met 2-3 van Sint Oedenrode. Goals van Pepijn ten Have en Ditmar Wijnands mochten voor de thuisclub niet baten.

In de tweede klasse D dolf Beuningen het onderspit tegen Almelo. ,,We kampten met enkele zieken en blessuregevallen”, zei coach Paul van de Geyn van Beuningen. In Twente werd het 4-0.

De hockeysters van Apeliotes bezochten in de eerste klasse D de Groninger Studs. De Nijmeegse studentes waren het sterkste team: 1-4. ,,We zijn niet in de problemen geweest, maar waren af en toe gemakzuchtig”, zei coach Jaap Waisvisz van Apeliotes. Florine Tenge opende de score in het tweede kwart. Na de gelijkmaker maakte Tenge 1-2. Noor van der Meijde (strafbal) en Danique Jansen scoorden eveneens voor de bezoeksters.

In de tweede klasse D verloor Wijchen op eigen veld met 2-3 van Almelo. Dat Twentse team kwam op 0-2 voordat Elle de Korte met een solo de ruststand op 1-2 zette. Almelo kwam vlak na de rust weer op voorsprong. Anne Jansen maakte de 2-3. ,,We hadden meer kansen dan de tegenstander, maar we maakten ze niet af”, zei Meta Bouwmans, coach van Wijchen.

Druten ontving in de vierde klasse C Deurne. De gasten waren met 1-3 te sterk voor de thuisploeg. ,,We hebben hard gewerkt tegen deze felle tegenstander, daar ben ik tevreden over”, zei coach Michael Smith. Voor zijn team maakte Britt Mooren het enige doelpunt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport