Volledig scherm
QZ-aanvoerder Thabo van Woudenberg op archiefbeeld. © Bert Beelen

QZ pakt punt in doelpuntenfestijn tegen Apeldoorn

APELDOORN - De hockeyers van QZ pakten in de eerste klasse D een punt in een doelpuntrijk duel met Apeldoorn: 4-4. Voor de bezoekers uit Nijmegen was het een wedstrijd met wisselende fasen. 

QZ kwam voor rust op 0-2 door doelpunten van Jelle Engelen en Stijn van Rossum. Apeldoorn kwam sterk terug en scoorde na rust drie keer (3-2). Via treffers van Engelen en Vince Kunzler kwam QZ toch weer op voorsprong (3-4), maar in de slotfase viel de 4-4. QZ staat negende met tien punten.

Hekkensluiter Beuningen hoopte in de eerste klasse D tegen Groninger Studs (voorlaatste) de eerste zege van het seizoen te pakken, maar verloor opnieuw: 2-1. Tom Koopmans opende de score voor de bezoekers. ,,De angst sloop in de ploeg, daarna liepen we achter de feiten aan”, zei Beuningen-coach Roland Verhagen.

Apeliotes speelde in de tweede klasse C gelijk tegen Sint Oedenrode: 1-1. De Nijmeegse studenten kwamen vroeg op 0-1 via een strafcorner van Wouter van Battum. Apeliotes kreeg na de gelijkmaker kansen om te winnen. De ploeg staat tweede, op acht punten van koploper Eindhoven.

De hockeyers van Wijchen hadden in de vierde klasse B weinig moeite bij Heesch: 0-4. Tim de Groot scoorde tweemaal, ook Bram van Rijssen en Rein van Verschuer waren trefzeker.

De hockeysters van Beuningen boekten een simpele zege bij Groningers Studs: 0-2. Beuningen had slechts twee wisselspelers op de bank: A-junioren Miriam Kuijpers en Constance Masman. Judith Kuijpers liet haar zusje Miriam zien hoe je scoort uit de rebound na een strafcorner. Ook Keri Donkers scoorde. Beuningen blijft in de eerste klasse D op de derde plaats.

In de tweede klasse D verslikte koploper Apeliotes zich tegen middenmoter HCM: 1-1. Danique Jansen maakte de 0-1 voor de Nijmeegsen in Arnhem. Apeliotes staat nog wel bovenaan.

Wijchen won een doelpuntrijke wedstrijd bij Boxmeer (4-5) en staat tweede in de tweede klasse D. Voor de Wijchensen scoorden Sanne van As (2x), Annefleur Engel, Marloes Smarius en Sandra Rutten.

Vierdeklasser Druten speelde in Utrecht gelijk tegen Rijnvliet: 0-0. ,,We hadden deze wedstrijd over de streep moeten trekken”, vond coach Jasper Schuit van Druten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport