Volledig scherm
QZ op archiefbeeld. © Bert Beelen

QZ tankt vertrouwen in aanloop naar derby tegen Union

NIJMEGEN - De hockeysters van QZ hebben zondagmiddag op eigen veld een overwinning behaald op Amstelveen: 2-0. De Nijmeegsen, uitkomend in de overgangsklasse A, waren tweemaal trefzeker vanuit een standaardsituatie.

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week bij Helmond (4-3 na een 1-3 voorsprong) was de formatie van coach Eric Hoogsteden op jacht naar eerherstel. Het duel met Amstelveen kende tot vlak voor rust weinig hoogtepunten. Alleen Judith Quint was na een prima opgezette aanval dicht bij de openingstreffer.

QZ ging uiteindelijk met een goed gevoel de kleedkamer in. Maxime Steppe tekende op slag van rust voor de 1-0 vanuit een strafcorner. De prettige vibe van voor de pauze werd vervolgens meegenomen naar de tweede helft. Na vijf minuten in het tweede bedrijf kreeg QZ een strafbal, die overtuigend werd binnengeschoten door Noor van der Meijde. Amstelveen, de nummer acht van de competitie, zette daarna nog wel aan, maar kreeg geen grote mogelijkheden om het de thuisploeg lastig te maken.

Door de zege klimt QZ één plek op de ranglijst. De ploeg staat nu vijfde. Volgende week zondag (12.45 uur) speelt QZ de Nijmeegse derby tegen koploper Union.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport