Volledig scherm
QZ op archiefbeeld tegen Geldrop. © Eveline Van Elk

QZ veilig na gelijkspel in Leusden, promotie uit beeld voor Apeliotes

LEUSDEN - QZ is definitief veilig in de eerste klasse D. De hockeyers uit Nijmegen speelden zondag gelijk bij Leusden: 2-2. QZ kwam terug van een 2-0 achterstand.

,,Het was een wedstrijd met twee gezichten’’, zei coach Michel Schoenmakers van QZ. ,,De eerste helft was slap, lui en slordig, de tweede een feest om naar te kijken.”

Na de eerste helft stond Leusden met 2-0 voor. Met een strafbal van Guido Zwart en een doelpunt van Stijn van Rossum werd het na rust gelijk. QZ staat op de negende plaats met 21 punten. De onderste twee ploegen degraderen. Nummer elf Groningers Studs heeft 11 punten.

Beuningen was al gedegradeerd uit de eerste klasse D. De hekkensluiter staat pas op één punt. De ploeg verloor voor de achttiende keer, nu met 5-2 van GCHC. Met een goal van Max Bol kwam Beuningen wel op voorsprong. De Groningers werkten echter drie strafcorners in de kruising. Bol maakte ook de tweede Beuningse treffer. Vanwege blessures en examenverplichtingen zetten de bezoekers drie A-junioren in.

Promotie is uit beeld voor de hockeyers van Apeliotes door het gelijkspel tegen Uden: 1-1. De Nijmeegse studentenclub staat derde in de tweede klasse C. Apeliotes staat vijf punten achter op Best, met nog drie duels. De eerste twee teams promoveren. Na vijf minuten maakte Ditmar Wijnands 1-0 voor de Nijmeegse studenten. Na rust maakte Uden gelijk.

Wijchen verloor bij Cranendonck: 4-2 Halverwege stond het 2-2. Voor Wijchen scoorde Tim de Groot tweemaal. ,,Ze maakten handig gebruik van hun snelle counters”, zei coach Angelique Sonnemans van Wijchen. Sonnemans stopt aan het einde van het seizoen bij Wijchen.

De hockeysters van Beuningen bleven koploper in de eerste klasse D door het gelijkspel in de topper tegen GCHC: 1-1. Een buslading Beuningse supporters zag dat GCHC sterk begon en een strafbal miste. Beuningen verzilverde de nodige strafcorners niet. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Coach Joost Alkemade van Beuningen verving goalie Sophie van der Linden voor een veldspeelster. Met resultaat; een inzet van Ankie Hendrikson kwam via een Groningse speelster in het doel.

Apeliotes en Uden scoorden niet in de kraker in de tweede klasse D: 0-0. Koploper Apeliotes bleef daardoor zes punten voor op de achtervolger. ,,Alleen de finishing touch ontbrak”, vond coach Jaap Waisvisz van de Nijmeegsen.

Wijchen bleef in dezelfde tweede klasse D op 2-2 steken tegen HCM. ,,Winnen bij Malburgen was pas één ander team gelukt dit seizoen. Ik ben dus tevreden”, zei coach Meta Bouwmans van Wijchen. Voor haar team scoorden Susan Bosman en Anne Jansen in Arnhem.

De hockeysters van Druten speelden gelijk tegen Geldermalsen: 1-1. Voor Druten scoorde Britt van Mooren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport