Volledig scherm
Aanvoerder Thabo van Woudenberg (midden) kreeg zondag een rode kaart. Archieffoto © Bert Beelen

QZ wint met tien man bizar duel tegen hekkensluiter

NIJMEGEN - De mannen van QZ hebben zondagmiddag in de tweede klasse C met 9-5 gewonnen van Meerssen. Spelers en publiek dachten na 35 minuten met een 6-0 ruststand dat het een makkelijke middag zou worden, maar niets bleek minder waar.

QZ kwam op voorsprong door een rake strafcorner van Guido Zwart. Ewoud Flik verdubbelde de score, waarna Zwart zijn eerste treffer kopieerde voor de 3-0. Edo Sprokholt was het eindstation na een goede actie van Zwart, waarna Zwart zijn derde treffer tergend langzaam vanaf de strafbalstip binnen tikte. Door een prima goal van Flik zochten de mannen van coach Remko Boel met een comfortabele 6-0 voorsprong de kleedkamer op.

Rode kaart
In de tweede helft zag het publiek langs de kant niets meer terug van het goede spel van de Nijmegenaren. Meerssen vocht zich terug naar 6-4 en tot overmaat van ramp kreeg aanvoerder Thabo van Woudenberg een rode kaart wegens commentaar op de wedstrijdleiding.

De opluchting was groot toen Sprokholt de 7-4 binnen werkte, waarna QZ door doelpunten van Stijn Verdonschot en Zwart naar 9-4 uitliep. Meerssen bracht met een rake strafcorner in de slotfase de uitslag op 9-5.

Regiosport