Volledig scherm
QZ op archiefbeeld. © Eveline Van Elk

QZ zakt compleet door het ijs: ‘Het elftal hing als los zand aan elkaar’

UTRECHT - QZ is zondag ‘compleet door het ijs gezakt’. De Nijmeegse hockeyers verloren in de eerste klasse D van USHC uit Utrecht: 7-1. Coach Michel Schoenmaker was niet te spreken over het optreden van zijn team.

,,De spelers lieten elkaar in de steek, het elftal hing als los zand aan elkaar”, zei Schoenmaker. ,,Toen het tegenzat, miste ik de dood-of-de-gladiolenmentaliteit.” Voor de Nijmegenaren scoorde Guido Zwart uit een strafcorner.

Beuningen zag in de tweede klasse D Groninger Studs zonder wissels op de club arriveren. Het plan om de bezoekers uit te putten slaagde: 3-1. Sam Wessel (2x) en Mike Broekhuis maakte de goals voor de thuisploeg.

Apeliotes was in de tweede klasse C te sterk voor Rosmalen, het team van oud-coach Nienke Kok: 1-2. Wouter van Battum scoorde voor rust twee keer (één strafcorner). In de rommelige tweede helft verprutste Apeliotes de nodige kansen.

Vierdeklasser Wijchen won van Berlicum: 4-2. Tim de Groot, Lars Wortelboer (strafcorner), Jelle Maaskamp en Sjors Reijt waren trefzeker. Wijchen ging vrijdag nog ten onder in de bekerwedstrijd tegen Ares (3-5).

De hockeysters van Apeliotes verloren in de eerste klasse D van Bully: 1-5. Coach Jaap Waisvisz van de Nijmeegse studentes: ,,We hadden onze dag niet.” Mirthe van den Moosdijk redde de eer (1-5) voor de gepromoveerde ploeg.

Tweedeklasser Wijchen verloor in Arnhem van HCM: 1-0. Pas in de eindfase moest Evie van Uden, de keepster van het derde team van Wijchen, een doelpunt toestaan. Zij viel in voor de geblesseerde ­Sophie van Rijssen.

Druten werd in de vierde klasse C verpulverd door Heesch: 12-2. Isa Krijgsman en Meke den Biesen scoorden voor de gasten.

Regiosport