Rapiditas houdt na tweede nederlaag alleen Salland nog onder zich

DEN HAAG - De play-offs zijn ver uit beeld voor Rapiditas. De tennisformatie uit Nijmegen wacht een degradatiestrijd in de eredivisie (gemengd), na de nederlaag in de derde speelronde tegen De Metselaars: 6-2.

Na drie speelrondes houdt Rapiditas alleen Salland nog onder zich. Beide teams staan na drie speelrondes op negen punten. De Nijmeegse equipe blijft de Overijsselse concurrent nog voor vanwege het onderlinge resultaat. Rapiditas won op de openingsdag met 6-2 van Salland.

De derde speelronde leverde voor Rapiditas slechts twee winstpartijen op. Mick Veldheer won in Den Haag in het enkelspel van Thimo van der Lecq (6-4, 6-1). Miliaan Niesten en Sidney de Boer waren in het dubbelspel te sterk voor het Haagse koppel Roy de Valk/Van der Lecq: 6-2, 7-6 (2).

Verliespartijen

In de singles bij de vrouwen verloren Chayenne Ewijk en Jutte van Hansewyck hun partijen, net als Niesten bij de mannen. Ewijk en Eva Wacanno van Rapiditas verloren het vrouwendubbel en ook beide gemengd dubbels gingen verloren (Wacanno/Niesten en Ewijk/De Boer).

De hekkensluiter van de eredivisie degradeert. Er zijn nog vier speelrondes. Zaterdag moet Rapiditas op bezoek bij Leimonias, dat derde staat.

Chayenne Ewijk
Volledig scherm
Chayenne Ewijk © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport