Volledig scherm
Valentini Grammatikopoulou keert dit jaar terug bij Rapiditas in de eredivisie. © Erik van 't Hullenaar

Rapiditas nog in gesprek met buitenlandse spelers

NIJMEGEN - Rapiditas heeft de selectie voor de eredivisie gemengd grotendeels rond. De Nijmeegse tennisclub is nog in onderhandeling met een aantal buitenlandse spelers, maar de kern voor de zeven competitiewedstrijden staat.

De competitie begint eind mei. Rapiditas wil zich handhaven op het hoogste clubniveau van Nederland, maar ook de play-offs om de landstitel zijn wellicht haalbaar. ,,We zaten er tot nu toe elk jaar dicht tegenaan, dus het zou mooi zijn als het een keer lukt’’, zegt coach Wouter Kropman, die weer samen met Marco Kroes de ploeg coacht. ,,We zijn een gevaarlijke outsider voor een plaats in de finaleronde.”

Quote

We zijn een gevaarlij­ke outsider voor een plaats in de finaleron­de

Wouter Kropman, coach Rapiditas

Aanvoerder van het team is opnieuw Wesley Koolhof (28). De tennisser uit Duiven is er al jaren bij maakte de promotie vanuit de hoofdklasse in 2013 mee. ,,Hij is heel loyaal”, zegt Kropman. ,,Ook buiten de competitie om houdt hij de contacten met spelers warm.”

Koolhof vormt in het internationale tenniscircuit een sterk dubbelkoppel met Matwé Middelkoop (33). Ook Middelkoop keert, net als vorig jaar, terug bij Rapiditas. De twee doen ook mee aan Roland Garros en missen daardoor zeker één competitiewedstrijd.

Waar Middelkoop en Koolhof een sterk duo vormen bij de mannen, geldt hetzelfde voor Rosalie van der Hoek (22) en Chayenne Ewijk (28) bij de vrouwen. Zij zijn nieuw in de ploeg. De Griekse speelster Valentini Grammatikopoulou (20) keert ook terug bij het team. Zij maakte recent haar debuut in het hoofdtoernooi van een WTA-toernooi. Jaimy-Gayle van de Wal (22) is nieuw. Zij speelde in Duitsland competitie en maakt haar debuut in de eredivisie. Alban Meuffels (24) staat ook op de lijst. De speler uit Varik maakte de afgelopen twee jaar deel uit van de ploeg, maar kon door blessures niet in actie komen. Hij is nu fit.

Zowel bij de mannen als de vrouwen hoopt Rapiditas nog een buitenlandse speler vast te leggen.

Volledig scherm
Wesley Koolhof (rechts vooraan) is opnieuw aanvoerder van Rapiditas. © Bert Beelen

Regiosport