Volledig scherm
Sherazad Reix van Rapiditas eerder dit seizoen. © Bert Beelen

Rapiditas wacht zware strijd tegen degradatie

NIJMEGEN - Handhaving en het de topclubs moeilijk maken, dat was de doelstelling van tennisploeg Rapiditas. Maar na vijf speelrondes in de eredivisie zitten de Nijmeegse tennissers in een heel ander schuitje.

Met twaalf punten staat de ploeg van Wouter Kropman op een gedeelde laatste plaats op het hoogste tennisniveau van Nederland. Afgelopen zaterdag ging de ploeg hard onderuit bij Leimonias in Den Haag: 8-0. Ook het Amersfoortse Alta boekte een nipte overwinning op de Nijmegenaren: 5-3.

,,Zaterdagavond had ik grote zorgen na onze nederlaag. Maar die drie punten van zondag zijn een mega opsteker voor ons. De zorgen zijn nu iets minder’’, vertelde Kropman. Rapiditas staat momenteel op gelijke hoogte met Salland, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Nijmegenaren. Dat betekent dat bij een gelijke stand Rapiditas boven Salland eindigt.

De Nijmeegse ploeg heeft nog twee kansen om rechtstreekse degradatie af te wenden. Dinsdag spelen de Nijmegenaren thuis tegen Zandvoort. Donderdag sluit de tennisclub de competitie af tegen Leeuwenbergh in Den Haag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport