Volledig scherm
Doelman Pim Arnold van Apeliotes in actie tijdens de play-offs om promotie. De Nijmeegse studenten deden vorig seizoen al mee in de Silver Cup. © Kay int Veen

Regionale hockeyteams doen massaal mee aan bekertoernooi

NIEUWEGEIN - De meeste regionale hockeyteams doen mee aan het bekertoernooi. De KNHB heeft voor de Silver Cup al zo veel aanmeldingen, dat er mogelijk een extra poulefase ingesteld moet worden. Begin september is de loting voor de voorronde en eerste ronde.

De hockeybond heeft het bekertoernooi vorig seizoen nieuw leven ingeblazen, nadat het toernooi in de jaren 90 gestopt was. Apeliotes, Beuningen, QZ en Wijchen deden afgelopen jaar al mee, toen er onder de naam Silver Cup alleen nog een toernooi voor mannenteams uit de eerste klasse en lager was. Komend seizoen is er ook een competitie voor de hockeysters, net de zogeheten Gold Cup voor de topteams .

Regionale inbreng

Beuningen heeft beide teams (beide eersteklasser) ingeschreven, net als de Nijmeegse studentenvereniging Apeliotes (vrouwen tweede klasse, mannen derde klasse). De hockeyers van QZ (tweede klasse) doen ook mee. Wijchen en Druten ontbreken, maar kunnen zich nog aanmelden.

Gold Cup

In de Gold Cup doen de vijf regionale teams allemaal mee: de hockeysters van Nijmegen (hoofdklasse) én de mannen (overgangsklasse), de vrouwen en mannen van Union (beide overgangsklasse) en QZ-vrouwen (overgangsklasse).

Regiosport