Volledig scherm
Judoka Tessie Savelkouls. © Erik van 't Hullenaar

Rentree in Marokko smaakt naar meer voor Tessie Savelkouls

APPELTERN - Tessie Savelkouls werd overladen met berichtjes na haar zilveren medaille tijdens de Grand Prix van Marrakesh. De judoka uit Appeltern keerde vorig weekeinde terug na zeven maanden blessureleed. Haar succesvolle rentree in Marokko smaakt naar meer.

Een etentje voor haar verjaardag afgelopen maandag ging net, verder is het schema van Savelkouls (27) komende weken tjokvol. Na haar podiumplaats in Marrakesh staat zondag de Grand Slam van Jekaterinenburg in Rusland op het programma, twee weken later komt ze in actie in Georgië.

,,Door mijn zilveren medaille reis ik met een goed gevoel af naar Rusland, maar ik blijf er nuchter onder. Mijn judo moet nog een stuk beter”, zegt Savelkouls, die uitkomt in de gewichtsklasse boven 78 kilogram.

Blessureleed

Quote

Als ik de lijn van afgelopen weekend doortrek, weet ik dat ik weer op het podium kan eindigen

Tessie Savelkouls

De grootste winst is niet de medaille in Marrakesh, maar het herstel van haar linkerschouder. Een scheur in het kapsel kwelde haar ruim een half jaar. Savelkouls heeft daar geen last meer van, doordat ze de tijd nam om te herstellen. ,,Samen met mijn trainers heb ik hard gewerkt. Toen ik de finale haalde, was er de ontlading. Het was de bevestiging dat ik op de goede weg ben. In de eerste partij liep het wat moeizaam, dat had met wedstrijdritme te maken. Verder heb ik een aantal mooie scores neergezet.”

Het komende toernooi in Rusland staat hoger aangeschreven. Toch ziet ze kansen op haar eerste Grand Slam-winst sinds oktober 2017. ,,Het kan zijn dat ik ongeveer dezelfde tegenstanders tref. Als ik de lijn van afgelopen weekend doortrek, weet ik dat ik weer op het podium kan eindigen. Na dit toernooi gaan we evalueren wat de volgende stap moet worden in mijn judo.”

Olympische Spelen

De punten voor de wereldranglijst die de Maas en Waalse nu verdiend heeft zijn mooi meegenomen. Voor de EK (eind juni in Wit-Rusland) en de WK (eind augustus in Japan) is een goede ranking gunstig voor de loting. Bovendien plaatsen de eerste achttien judoka’s van de wereldranglijst in haar gewichtsklasse zich voor de Olympische Spelen in 2020. Savelkouls staat zestiende. ,,Het is niet zo dat ik veel druk voel, maar een goede ranking helpt wel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport