Spes tegen De Korfrakkers, eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Spes tegen De Korfrakkers, eerder dit seizoen. © David van Haren

Saskia van Kerkhof moet korfbalsters van Spes weer weg omhoogwijzen

MILSBEEK - Saskia van Kerkhof is de nieuwe trainster van de Milsbeekse topklasser Spes. De 49-jarige Beuningse komt over van eersteklasser Noviomagum uit Nijmegen. Ze keert terug van het gemengd korfbal naar het vrouwenkorfbal.   

Van Kerkhof was eerder coach bij SVO uit Ooij, dat ook uitkomt in het vrouwenkorfbal. Spes is actief op het hoogste niveau, maar had het lastig in de periode voordat het seizoen abrupt ten einde kwam door het coronavirus. Coach Johnny Vervoort stapte op. De Noord-Limburgse ploeg staat onderaan, met nog één duel te gaan. 

Hectisch 

Juist in die hectische periode voor het vrouwenkorfbalbolwerk (meerdere landstitels in de zaal en op het veld) voerde Van Kerkhof gesprekken met de club. ,,Ik vond dat fijn, omdat we meteen alles open konden bespreken. Het klikte van beide kanten. We willen jeugdspelers inpassen en verder bouwen aan Spes. We mikken op een meerjarenplan.” 

De Milsbeeksen willen terug naar de top. Dat werd duidelijk na een brainstormsessie met de seniorenteams van de vereniging. ,,Die ambities zijn er nog steeds. Er is voldoende aanwas van jong talent. Natuurlijk had Spes het dit seizoen lastig, maar ook als we straks in de hoofdklasse moeten starten, bouwen we aan een team dat stappen kan maken.”

Spannend

Het is voor Spes spannend wat er met de ranglijst gebeurt. Korfbalbond KNKV komt volgende week met duidelijkheid over de promotie-degradatieregeling. De competitie wordt in ieder geval niet uitgespeeld. ,,Het mooiste voor Spes zou zijn als de bond kiest voor wat de KNVB (voetbal, GD) ook heeft gedaan. Dat alles bij het oude blijft en niemand promoveert of degradeert.”

Een overgang naar het vrouwenkorfbal vanuit het gemengd korfbal voelt voor haar niet als een stap terug. ,,Er wordt wat neerbuigend over de sport gedaan, maar dat is onterecht. Omdat er bij vrouwenkorfbal mag worden gewisseld van diegene die iemand verdedigend dekt (bij gemengd korfbal mag een man geen vrouw verdedigen of andersom, GD), is het een lastiger spel om te spelen.” 

Saskia van Kerkhof.
Volledig scherm
Saskia van Kerkhof. © DG

Regiosport