Volledig scherm
Noviomagum in een wedstrijd eerder dit seizoen. © David van Haren

Slechte afronding nekt Noviomagum tegen Juventa

NIJMEGEN - Noviomagum kwam zaterdagmiddag bij de hervatting van het veldseizoen tegen Juventa niet verder dan een gelijkspel: 14-14. De korfbalploeg uit Nijmegen staat op de vierde plek in de eerste klasse D. 

,,In de eerste helft mochten we blij zijn met een gelijkspel, maar in de eindfase hadden we moeten winnen’’, zegt trainer Wilco van den Bos.

In de rust stond de ploeg van Van den Bos met 11-8 achter. In de tweede helft scoorden de Nijmegenaren zes keer tegen het team uit Hardenberg. ,,Normaal gesproken maken we 23 à 24 goals’’, weet de Nijmeegse oefenmeester. ,,De afronding was slecht vandaag. Maar we hebben wel heel hard voor dat punt gewerkt. Daar mogen we tevreden over zijn.’’

Skunk ging in de laatste drie minuten onderuit tegen directe concurrent Reehorst: 14-15. De studentenkorfbalploeg moest het in het duel in de derde klasse F doen met een aangepast team. Er waren twee spelers op vakantie en twee met blessures. ,,Dan is de voorbereiding toch anders. We gingen vrij blanco de wedstrijd in’’, vertelt speler Maarten van Dijk, die zelf met een peesblessure in zijn hand kampt.

Skunk had bij winst de derde plek van Reehorst over kunnen nemen, maar blijft nu steken op de vierde plaats.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport