Volledig scherm
De badmintonners van Smashing op archiefbeeld. © David van Haren

Smashing: hoopvol begin handhavingspoule, ondanks verlies

WIJCHEN – De badmintonners van Smashing uit Wijchen zijn zaterdagavond met een nederlaag begonnen aan de handhavingspoule van de eredivisie. Uit bij Velo in Wateringen werd met 6-2 verloren. Desondanks tankte Smashing-coach Paul Vennekens vertrouwen voor het vervolg van de degradatiestrijd.

,,We hebben het beter gedaan dan in de reguliere competitie, toen we met 7-1 van Velo verloren’’, verklaarde Vennekens, die zag dat Denise Hall en Maureen Zewald hun singlepartijen wonnen. ,,Iedere gewonnen partij levert een punt op. Dat kan uiteindelijk cruciaal zijn in het gevecht om handhaving. Dat we twee punten hebben kunnen meenemen, maakt me gepast tevreden. Nu moeten we doorpakken.’’

Na de 6-2 nederlaag tegen Velo staat Smashing vierde in een poule met vijf. Die positie verplicht aan het eind van de rit tot het spelen van play-offs om promotie en degradatie. Het vizier van de Wijchense badmintonners is gericht op de derde plek. Die betekent rechtstreekse handhaving. Smashing nam uit de reguliere competitie twee bonuspunten mee en verdubbelde dat totaal in Wateringen. De voorsprong op hekkensluiter Amor uit Groningen bedraagt drie punten. Het gat naar nummer drie Roosterse is twee punten.

Zondag 8 december gaat Smashing op bezoek bij koploper Amersfoort. In dat duel kunnen de Wijchenaren weer beschikken over Yannick Smeets. Hij ontbrak tegen Velo met een liesblessure en werd vervangen door tweede team-speler Teun Gootzen.

Regiosport