Volledig scherm
Coach Paul Vennekens (midden) van Smashing op archiefbeeld. © Eveline Van Elk

Smashing komt slechte start te boven

AMERSFOORT - Smashing heeft de smaak te pakken in de eredivisie na een valse start. De Wijchense badmintonformatie speelde zaterdag gelijk bij Amersfoort: 4-4. Het gat met de directe concurrent blijft daardoor vier punten, maar het spel van de laatste weken geeft coach Paul Vennekens moed.

Smashing verloor de eerste drie wedstrijden kansloos, maar is nu over die tik heen. ,,We zijn met elkaar gaan praten en hebben aanpassingen gedaan aan de manier van spelen”, zei Vennekens. ,,We speelden tegen titelkandidaten, maar waren ook niet goed genoeg. Van paniek was geen sprake, maar er moest wel iets gebeuren.”

Ieder gewonnen duel is een punt voor Smashing, dat per wedstrijd acht keer in actie komt. In de laatste drie wedstrijden haalde Smashing twaalf punten. De Wijchenaren spelen nog drie duels voordat het team waarschijnlijk in de handhavingspoule aan de bak moet. De kampioenspoule (bovenste vijf) is uit zicht. De onderste twee van vijf ploegen degraderen uiteindelijk. Het doel van Smashing is handhaven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport