Volledig scherm
Maureen Zewald van Smashing in actie tijdens de wedstrijd tegen Velo. © David van Haren

Smashing op tijd in vorm in handhavingspoule

WIJCHEN - Smashing is in een spannende strijd verwikkeld om handhaving in de eredivisie. De Wijchense badmintonclub staat na een dubbel speelweekend in punten gelijk met de Limburgse concurrent Roosteren. De inzet is het ontlopen van de play-offs om lijfsbehoud.

Met nog drie duels te gaan heeft Smashing de Groningse hekkensluiter Amor (directe degradatie) op flinke achterstand gezet in de handhavingspoule. De equipe van trainer Paul Vennekens won zaterdag het duel bij Amor (2-6) en pakte zondag vier punten in eigen huis tegen Velo: 4-4.

Buitenlandse krachten

Omdat Roosteren ook vier punten pakte tegen Forza Amersfoort, kon Smashing niet uitlopen op de andere concurrent. Beide ploegen hebben nu 22 punten. De Wijchenaren spelen nog tegen de Limburgse opponent, die nog twee jokers achter de hand heeft. Roosteren beschikt namelijk over een Zwitserse speelster en Noorse speler die op gezette tijden in kunnen worden gevlogen.

Een luxe die de meeste teams in de handhavingspoule zich niet kunnen veroorloven. Dat geldt ook voor Smashing. ,,Vooral de clubs uit de kampioenspoule betalen buitenlandse spelers, die worden ingezet tijdens de eredivisiewedstrijden”, zei Smashing-speelster Lieke Maes. ,,Ik vind het daarom moeilijk om onze kansen op directe handhaving in te schatten. Het gaat lastig worden, maar we zullen er wel alles aan doen.”

Dubbelmachine

Maes was belangrijk in het duel op zaterdag met hekkensluiter Amor. Ze won twee wedstrijden. Tegen het sterke Velo uit Wateringen haperde de dubbelmachine van Smashing. Maes verloor met Denise Hall de eerste dubbelpartij na drie games (21-10, 17-21 en 18-21) van Myke Halkema en Milou Lugters en ging later onderuit met Reijbroek tegen Fredrika Lagerstedt en Jim Middelburg (15-21 en 18-21). Juist de dit seizoen minder lopende enkelspelen won Smashing allemaal. Luuk van Renswouw, Maureen Zewald, Yannic Smeets en Hall wonnen en zorgden zo voor vier punten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport