Volledig scherm
Teleurstelling op de gezichten van de Smashing-spelers. © David van Haren

Smashing veroordeeld tot play-offs, of toch niet?

WIJCHEN - De badmintonners van Smashing zijn veroordeeld tot het spelen van play-offs voor lijfsbehoud. 

De Wijchenaren pakten afgelopen weekeinde in het dubbelprogramma tegen BC Amersfoort en Roosterse te weinig punten om in de degradatiepoule van de eredivisie op te klimmen naar de veilige derde plek. Smashing verloor tweemaal met 6-2.

Ontsnappingsclausule 

Toch is er nog een ontsnappingsclausule, zegt coach Paul Vennekens. Volgens hem bestaat de kans dat Smashing, als de reguliere competitie komend weekeinde eindigt, tóch meteen veilig is. ,,Veel ploegen uit de eerste divisie hebben niet de ambitie om te promoveren”, zegt hij. ,,Zij bedanken vaak voor een plek in de play-offs. In dat geval blijven wij, als de nummer vier in de degradatiepoule, gewoon in de eredivisie.’’

Als er toch nog beslissingswedstrijden wachten voor Smashing is zijn ploeg daar volgens Vennekens klaar voor. ,,Ik heb vertrouwen dat wij erin blijven.’’

Niet tevreden

Smashing liet afgelopen weekeinde meermalen de kans liggen om te stijgen op de ranglijst van de eredivisie. Zaterdag ontving de ploeg in Wijchen de koploper van de degradatiepoule, BC Amersfoort. Met alleen de overwinning van Lieke Maes en Ella Peters in het dubbelspel en de singlewinst van Maes, kon Vennekens onmogelijk tevreden zijn. ,,Dit resultaat is balen”, zei de coach. ,,We hoopten in deze wedstrijd vier punten te halen, of toch minimaal drie. De kansen waren er, maar in te veel partijen gaven wij niet thuis.’’

Dat Maes haar singlepartij won, was voor haar coach niet verrassend. Dat zij überhaupt alleen het veld in moest, was dat voor de speelster wel. ,,Ik heb vroeger, bij mijn club Victoria, veel gesingled, maar bij Smashing doe ik dat nooit’’, zei Maes.

Vennekens was door een blessure van Denise Hall genoodzaakt dubbelspecialiste Maes in haar eentje het veld in te sturen. ,,Lieke is goed in elke discipline. Soms zou ik haar tijdens een wedstrijd het liefst drie keer laten spelen. Helaas mag ze dat maar twee keer.”

Ook Roosterse een maatje te groot

Gisteren, in Roosteren tegen BC Roosterse, kwam Smashing ook niet verder dan een 6-2 nederlaag. Het begin was veelbelovend. De tandem Luuk van Renswouw-Roy Reijbroek pakte een punt. Daarna volgde een reeks nederlagen. Maes en Reijbroek trokken wel het laatste gemengd dubbel naar zich toe.

Zaterdag speelt Smashing het slotduel in de degradatiepoule, thuis tegen het al gedegradeerde Amor uit Groningen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport