Volledig scherm
Smashing eerder dit seizoen in actie. © David van Haren

Smashing zet reuzenstap in strijd tegen degradatie

WIJCHEN – De badmintonners van Smashing zijn dichtbij rechtstreekse handhaving in de eredivisie. Het Wijchense team won zondag thuis ruim van Van Zijderveld: 6-2. Door de zege op de ploeg uit Amstelveen is het gat in de handhavingspoule nog maar drie punten. Smashing speelt nog één wedstrijd.

De Wijchense equipe staat nu op de voorlaatste plaats, dat zou een play-off-wedstrijd betekenen om handhaving. In de competitie speelt Smashing nog één wedstrijd tegen hekkensluiter Barendrecht. Omdat Van Zijderveld al klaar is, is rechtstreekse handhaving mogelijk. Dan moet Smashing in Wijchen zaterdag wel vier punten pakken tegen Barendrecht.

Smashing oogde tegen Van Zijderveld scherp. De ploeg begon meteen met twee zeges aan de wedstrijd. Luuk van Renswouw won samen met Roy Reijbroek de mannendubbel, Lieke Maes en Denise Hall pakten samen het tweede punt. Van Renswouw en Hall wonnen ook in het enkelspel (weer twee punten). Branden Bessem en Maureen Zewald wonnen hun gemend dubbel, Reijbroek en Maes pakten samen het zesde punt.

Alleen twee enkelspellen (van Zewald en Yannic Smeets) gingen verloren. Smashing speelt dit jaar voor het tweede seizoen op rij in de hoogste Nederlandse klasse van het badminton.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport