Archiefbeeld: Teleurstelling bij Smashing.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Teleurstelling bij Smashing. © David van Haren

Smashing ziet concurrent Amersfoort uit het zicht verdwijnen

WATERINGEN - Smashing stelde zaterdag teleur in het eredivisieduel met Velo: 7-1. De Wijchense badmintonners zagen daardoor concurrent Amersfoort uitlopen op de ranglijst. Met die club strijdt Smashing om niet als een-na-laatste de degradatiepoule in te gaan.

Alleen Yannic Smeets won zijn enkelpartij van David Sugiharto (16-21, 17-21). Tijdens de andere drie enkelpartijen, twee dubbelpartijen en twee gemixte dubbelpartijen ging de uitploeg onderuit in Zuid-Holland. ,,Soms hadden we het geluk niet aan onze zijde”, zei speler Roy Reijbroek. ,,Maar vooral in de enkelpartijen hadden we onze dag niet.”

Reijbroek verloor zelf met Lieke Maas in drie sets van Ruben Kweekel en Myke Halkema (21-13, 21-23 en 21-19). De Wijchense equipe had de stijgende lijn te pakken na een slecht begin van de competitie. Het verschil met hekkensluiter Amor (op een directe degradatieplaats) is daardoor groot. Al worden de verschillen in de degradatiepoule wel weer gedecimeerd, waardoor de degradatiestrijd spannend blijft. Amor (nu laatste) krijgt met die positie één punt, Smashing twee en Amersfoort begint dan op drie punten. Een klein verschil, want iedere zege in acht partijen levert meteen een punt voor de ranglijst op.

Pas eind november begint Smashing aan de handhavingspoule. ,,In de komende weken zijn we daar dus nog niet veel mee bezig. We maken kleine stappen voorwaarts, daar moeten we nu eerst aan blijven werken. Gelukkig lopen de koppels die we hebben gemaakt steeds beter.”

De doelstelling van Smashing, dat niet over de financiële middelen beschikt om in de top mee te doen op het hoogste clubniveau, is handhaving. ,,Vorig jaar haalden we bijna de kampioenspoule, maar in principe moeten we ieder jaar knokken om erin te blijven. Dat hoort bij deze club.”      

Regiosport