Volledig scherm
Laura Smulders, hier na haar zege op het WK, won dit weekend twee keer goud op het NK. © Richard Blaxall/SWpix.com

Smulders pakt op speciale regenboogfiets twee keer goud op NK

UITHOORN Laura Smulders heeft tijdens de Nederlandse kampioenschappen BMX haar dominante positie in de sport nog maar eens kracht bijgezet. De ­wereldkampioene uit Horssen won in Uithoorn zaterdag goud op de tijdrit, zondag volgde de zege bij de supercross.

Met de twee nieuwe gouden medailles erbij, is de BMX’ster in haar carrière in totaal al veertien keer Nederlands kampioen geworden. ,,Iedere titel heeft zijn eigen verhaal, maar het afgelopen weekend was speciaal”, vertelde een trotse Smulders.

Regenboogfiets

Volledig scherm
De regenboogfiets van Laura Smulders. © Meybo

Zo reed de Horssense voor het eerst in de regenboogtrui, nadat ze vorige maand wereldkampioen werd. ,,En ik had van mijn sponsor een speciale nieuwe fiets gekregen, in de regenboogkleuren en met gouden accenten. Dat gaf extra motivatie om dit NK te winnen.”

Want hoewel de 24-jarige rijdster van Team TVE Oegema favoriet was voor de eindzege, was de concurrentie serieus. Ook haar zusje Merel Smulders (WK-zilver) en Judy Baauw (WK-brons) behoren sinds kort tot de absolute wereldtop. 

Toch domineerde ze van begin tot eind. Bauw werd tweede, Merel Smulders pakte brons. ,,Ik ben dus gelukkig nog steeds sneller dan mijn zusje”, zei Smulders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport