SPES mist ervaring en grijpt naast landstitel

ROERMOND - SPES greep naast de landstitel in het vrouwenkorfbal op het veld. Be Quick was zondag op neutraal terrein in Roermond in de finale van de play-offs te sterk voor de formatie uit Milsbeek: 16-14.

SPES, dit seizoen teruggekeerd op het hoogste niveau op het veld, stond in de finale tegenover een zeer ervaren tegenstander. Die ervaring van de ploeg uit Nuland bleek doorslaggevend, want SPES had meer moeite om de kansen zorgvuldig af te ronden.

Time-out

In de eerste helft duurde het even voordat het duel voor de goed gevulde tribunes loskwam. Na een vroege voorsprong voor Be Quick miste SPES een aantal kansen, waarna de tegenstander uit Nuland een gaatje sloeg. Na een 7-3 achterstand zette coach Marijke de Veer de ploeg tijdens een time-out op scherp. Daarna verkleinde de Milsbeeksen de achterstand naar 7-5.

Na rust behield Be Quick telkens een voorsprong, de ploeg uit Noord-Brabant liep uit naar 16-9. In de slotfase van het duel knokten de Milsbeeksen zich terug, maar dat was uiteindelijk niet voldoende: 16-14.

Bescheiden feestje

De speelsters van de Noord-Limburgse ploeg accepteerden het verlies gelaten en vierden na afloop zelfs een bescheiden feestje. SPES promoveerde vorig seizoen op het veld vanuit de hoofdklasse en eindigt dus meteen als tweede in de topklasse.

In de jaren 90 en begin van deze eeuw SPES altijd mee om de hoofdprijzen (zeventien landstitels, tien op het veld), de club is met de tweede plaats terug aan het front.

Archiefbeeld van SPES, in de thuiswedstrijd vorig seizoen tegen Oranje Wit.
Volledig scherm
Archiefbeeld van SPES, in de thuiswedstrijd vorig seizoen tegen Oranje Wit. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport