Wesley Koolhof in actie namens Rapiditas.
Volledig scherm
PREMIUM
Wesley Koolhof in actie namens Rapiditas. © Bert Beelen

Sportclubs krijgen klappen door coronavirus: ‘We hebben geen oneindig diepe zakken’

NIJMEGEN - Sportverenigingen in de regio krijgen door het coronavirus ineens financieel harde klappen. De kantineomzet is nul, trouwe sponsors zitten klem. 

Volleybal

Jesper van Muijden baalt. De zorgen bij Vocasa zijn groot.
Volledig scherm
Jesper van Muijden baalt. De zorgen bij Vocasa zijn groot. © David van Haren

Bij Vocasa uit Nijmegen zijn de zorgen groot. De ambitieuze club betaalt de eredivisieploeg (mannen) en het team bij de vrouwen op het tweede Nederlandse niveau (topdivisie) volledig uit sponsorgelden. Verschillende belangrijke sponsors zitten in de hoek waar de klappen vallen door de coronacrisis.

,,Daarom werken we nu verschillende scenario’s uit”, zegt Vocasa-voorzitter Stephan Houkes. ,,Of we voor volgend seizoen nog wel twee teams op de been kunnen houden, of dat we niet met één team verder moeten gaan qua ondersteuning bijvoorbeeld. En kiezen we dan voor de mannen of de vrouwen? Daar wordt nu al over gesproken.”

Dit is dan ook de tijd van het jaar dat een topvolleybalclub als Vocasa de selecties voor het nieuwe seizoen samenstelt. ,,Maar zonder dat we precies weten wat ons budget wordt, is het lastig om spelers aan te trekken en beloftes te doen”, zegt Houkes.

,,In Duitsland krijgen volleyballers nu geen nieuwe contracten, omdat het nog niet duidelijk is of de competitie in september kan beginnen.” Voor de lagere teams is Houkes niet bang. ,,We zitten al aan het einde van het seizoen en die teams zijn budgetneutraal via de contributie. Ik verwacht niet dat leden de contributie nu niet betalen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport