Beachvolleyballen bij Aiolos in Nijmegen.
Volledig scherm
Beachvolleyballen bij Aiolos in Nijmegen. © David van Haren

Sportzalen dicht, de Nijmeegse beachvolleybalclub Aiolos floreert

NIJMEGEN - De coronamaatregelen zorgen voor drukte bij beachvolleybalvereniging Aiolos. De Nijmeegse club opent de velden ieder seizoen rond deze tijd, maar doordat de sportzalen veel eerder dan gewoonlijk op slot zijn gegaan, ontvangt Aiolos nu ook andere volleybalteams. 

Onder meer Vocasa en Pegasus hebben de trainingen verplaatst van binnen naar buiten, nu sporten in de openlucht weer is toegestaan. Sinds vorige week is het ongekend druk op het sportpark aan de Winkelsteegseweg. Ook de beachvolleyballers zelf zijn begonnen met trainen.

,,Clubs als Vocasa en Pegasus oefenen hier onder hun eigen vlag, maar maken wel gebruik van onze velden”, zegt voorzitter Gijs van Pruissen. ,,Het is soms passen en meten, maar we kunnen de extra spelers aan. En de animo voor onze club lijkt nu ook extra groot.”

Vraag is groot

Aiolos heeft 180 leden, daar kwamen de afgelopen dagen ineens 120 jeugdspelers bij van de andere clubs. Binnenkort beginnen waarschijnlijk ook de seniorenteams van Vocasa en Pegasus met de buitentrainingen. ,,De vraag is groot. Ik hoop en verwacht ook dat onze club meer aanmeldingen van nieuwe leden krijgt dan normaal.”

Net als bij andere clubs blijven bij Aiolos de kleedkamers gesloten, is publiek niet welkom en is de kantine dicht. Beachvolleybal wordt gespeeld in teams van twee personen. Volgens Van Pruissen maakt dat de sport geschikt in deze coronatijden, waarin lichamelijk contact uit den boze is.

,,Het is niet de bedoeling dat die twee teamgenoten bij elkaar in de buurt komen, want dan gaat er iets fout tijdens het spelen. Alleen blokkeren bij een aanval vlak bij het net verbieden we, want dan komt de tegenstander te dichtbij.”

De Nijmegenaar speelt zelf op eredivisieniveau door heel Nederland, maar wedstrijden zijn voorlopig uitgesteld. Mogelijk kunnen er in september weer eredivisiewedstrijden worden gespeeld. ,,Dan zou het gaan om een soort toernooi, waarin in korte tijd veel wedstrijden worden gespeeld. Maar dat is nog niet zeker.”

Een training bij Aiolos, op anderhalve meter afstand.
Volledig scherm
Een training bij Aiolos, op anderhalve meter afstand. © David van Haren

Regiosport