Sterke serie in de shoot-outs zet Union op voorsprong in de play-offs

videoHILVERSUM - Union heeft de eerste stap gezet voor promotie naar de promotieklasse. De hockeysters uit Nijmegen wonnen donderdag in Hilversum het eerste play-offduel tegen Gooische: 1-1, winst via shoot-outs (3-5).

Het duel was razend spannend, concludeerde Union-coach Jouk Nijenhuis na afloop. ,,We waren veel beter, alleen maakten we onze kansen niet af.’’

Thuisploeg Gooische kwam na een halfuur zelfs op voorsprong via een strafbal van Dirkje Reuver. Zes minuten na rust zorgde spits Esther de Leijer van Union voor de gelijkmaker. ,,Mentaal bleven we zeventig minuten lang ijzersterk, we konden alleen niet doordrukken voor de 1-2. Aan de andere kant kregen zij ook nog een kans op de winnende goal.’’

Hubers in shoot-outs

Door het gelijke spel volgden na zeventig minuten shoot-outs. Ilse Hubers liet een goede indruk achter in de shoot-outserie. De pas 19-jarige keeper van Union raakte bij elke shoot-out de bal. Hubers stopte de poging van Vivienne Kastrop. Alle shoot-outs van Union waren raak: Josine Kappelle, Jeanne Exterkate, Rachel Jansen, Cato Lever en Nynke Kappelle bleven koel.

Zaterdag is de return in Nijmegen. Mocht Gooische winnen, dan volgt zondag het beslissingsduel. De winnaar speelt in de finaleronde tegen Rotterdam.

Volledig scherm
Beeld uit de thuiswedstrijd tegen Union tegen Leiden. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport