Keizer Karel tijdens het zaalseizoen dat ineens is afgelopen.
Volledig scherm
Keizer Karel tijdens het zaalseizoen dat ineens is afgelopen. © Foto: Bert Beelen

Streep door korfbalseizoen: degradatie voor Keizer Karel en Skunk

NIJMEGEN – De Nijmeegse korfbalclubs Keizer Karel en Skunk spelen volgend seizoen een niveau lager in de  zaal. Keizer Karel degradeert van de tweede naar de derde klasse, Skunk zakt af naar de vierde klasse.

Dat komt door een besluit van korfbalbond KNKV, dat dinsdag bekend werd. Door het coronavirus kan de competitie niet worden uitgespeeld en is in de zaal de tussenstand de eindstand. ,,Pijnlijk”, zegt Keizer Karel-trainer Yvo van Dijk. ,,Vooral omdat ik na twintig jaar zou stoppen als korfbaltrainer. Als de competitie een week eerder stil was gelegd, waren we veilig geweest. Ik denk dat we ons nog veilig hadden kunnen spelen in de resterende drie wedstrijden.”

Bevatten

De oefenmeester was in verschillende functies in totaal tien jaar actief voor de Nijmeegse korfbalclub. Na trainersavonturen bij andere verenigingen kwam hij twee jaar geleden terug bij Keizer Karel als coach van het vlaggenschip. ,,Ik kan, denk ik, pas later bevatten wat voor een einde dit is.”

Door het vreemde competitieslot twijfelt hij nu over zijn besluit om te stoppen. ,,Ik houd de gedachte vast om na een rustperiode misschien weer een keer aan de slag te gaan.”

Skunk 

Ook Skunk-coach Mark Moolhuijzen had zich een ander afscheid voorgesteld. Hij vertrekt na negen jaar bij de Nijmeegse studentenclub met een degradatie naar de vierde klasse. ,,Mijn besluit staat vast, het is mooi geweest”, zegt hij. ,,Ik denk dat, als het weer kan, er vast nog moment komt waarop ik afscheid van de club kan nemen.”

De gevolgen van de degradatie zijn volgens hem te overzien. ,,We zijn vaker gedegradeerd in de zaal. En: op het veld blijven we wel derdeklasser.” Dinsdag nam de korfbalbond namelijk ook een besluit over de veldcompetitie. Die is per direct gestopt. De stand is nietig verklaard, waardoor er op het veld geen ploegen promoveren en degraderen.

Voor de Nijmeegse eersteklasser Noviomagum heeft het besluit van het KNKV geen gevolgen.

Regiosport