Volledig scherm
© Thinkstock

Streep door Open NK dammen in Nijmegen

NIJMEGEN - Het internationale damtoernooi Nijmegen Open is afgelast vanwege de coronacrisis. 

Het populaire treffen van dammers droeg dit jaar ook het predicaat Open Nederlands kampioenschap en zou in de laatste week van juli worden gespeeld. Het Nijmegen Open ontbreekt voor het eerst in 35 jaar op de kalender. De laatste winnaar was vorig jaar wereldtopper Roel Boomstra.

Reizen

Eric Sanders van het organisatiecomité betreurt het dat het toernooi moest worden afgeblazen. ,,We moeten de actuele situatie onder ogen zien: de realiteit is dat veel sportevenementen in ieder geval tot 1 september niet door kunnen gaan.”

,,Het Nijmegen Open is per saldo een gezelligheidstoernooi. Wij vinden het niet passend dit in coronatijd te laten doorgaan, hoewel het haalbaar leek aan de anderhalvemeternorm te voldoen. Een aangepaste indeling van de Nijmeegse Jan Massinkhal was te realiseren, maar er waren bijkomende problemen. Zoals het reizen voor buitenlandse spelers.”

Het damtoernooi wordt dit jaar niet op een later tijdstip ingehaald. ,,Het evenement op een ander moment laten doorgaan, vergt meer aanpassingen dan wij als organisatie denken aan te kunnen. Het is jammer, maar helaas. We hopen de status Open NK voor volgend jaar te behouden.” 

Regiosport