Volledig scherm
Susan Krumins bij haar winst vorige maand tijdens de Marikenloop. © Paul Rapp

Susan Krumins is niet fit na ziekte en laat de NGA schieten

NIJMEGEN – Susan Krumins heeft zich afgemeld voor de Next Generation Athletics (NGA), zaterdag in Nijmegen. De 32-jarige atlete is ziek geweest en heeft daardoor te veel trainingen gemist. Krumins wilde bij het atletiekevenement voor de middellange afstand de WK-limiet op de 5000 meter lopen.

Met de afmelding van Krumins valt voor de NGA de belangrijkste thuisloper weg.

,,Ik heb er alles aan gedaan om wel op tijd fit te zijn, omdat ik dolgraag voor eigen publiek de limiet had willen lopen’’, laat Krumins weten. ,,Ik zal er wel bij zijn om andere lopers te supporten en natuurlijk fans te ontmoeten.’’

Australische atleten

Aan de NGA doen jaarlijks verschillende (internationale) topatleten mee, die in Nijmegen een limietpoging doen. Later dit jaar zijn de WK atletiek in Doha (Qatar), volgend jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio.

Behalve verschillende Nederlandse topatleten zijn Australische lopers dit keer de blikvangers van de NGA. Coach Nic Bideau staat met een groep van achttien atleten aan de start.

Dit jaar is ook het Open NK para-atletiek aan de NGA gekoppeld. Voor het gala zijn de NK-wedstrijden voor atleten met een beperking.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport