Volledig scherm
Susan Krumins wint de Marikenloop. © Paul Rapp

Susan Krumins verbreekt eigen record bij de Marikenloop

NIJMEGEN - Het scheelde slechts drie seconden, maar Susan Krumins heeft het parcoursrecord van de Marikenloop verbroken. Op de korte afstand (5 km) finishte zij na 15 minuten en 40 seconden, waarmee de topatlete uit Nijmegen haar record uit 2013 (15:43) uit de boeken liep.

Een laatste sprint van Krumins was nodig om haar oude record te verbeteren. Ook voor de Nijmeegse wogen de laatste loodjes het zwaarst.

,,Op de laatste kilometer was ik echt stuk”, zei de 32-jarige hardloopster. ,,Maar toen kwam ik de dames tegen die net waren gestart. Zij moedigde mij uit volle borst aan. Toen móest ik nog wel even aanzetten.”

Minuut voorsprong

Bijna een minuut nadat Krumins finishte, ging Lotte van der Pol uit Malden als tweede over de streep (16:35). De 36-jarige Kim Dillen uit Veldhoven werd derde (16:48) op de korte afstand van de ladiesrun.

Frouke ten Broeke was de winnares op de ‘tussenafstand‘ van 7,5 kilometer. De atlete uit Grave liep die afstand in 32 minuten en 34 seconden. 

Winst Boonstra op de 10 kilometer

Miranda Boonstra won op de lange afstand (10 km) met een straatlengte voorsprong. De Nijmeegse finishte na 37 minuten en 28 seconden, terwijl Lotte de Hosson uit Groningen bijna twee minuten later (39:27) als tweede binnenkwam. De Nijmeegse Ellen Houweling eiste de laatste podiumplaats op (41:00).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport