Tactisch sterke Foppen uit Nijmegen pakt zilver op NK atletiek

UTRECHT – Mike Foppen heeft zaterdag zilver gewonnen op de NK atletiek op de 1500 meter. De Nijmegenaar finishte in Utrecht in de spannende finale net achter Richard Douma, die nog geen halve seconde sneller was: 3.58,34 voor Douma om 3.58,60 voor Foppen.

Valentijn Weinans, ook uit Nijmegen, eindigde als vijfde. De atleet van Nijmegen Atletiek kwam tekort voor de medailles, mede doordat hij de race hard had gemaakt.

Weinans was op anderhalve ronde voor het einde ervandoor gegaan, maar werd in de laatste honderd meter alsnog bijgehaald.

Tactisch goed

De 21-jarige Foppen toonde zich naderhand tevreden met zilver. Hij liep pas zijn tweede NK bij de senioren. Bij zijn debuut in 2016 won hij direct goud. Vorig jaar ontbrak Foppen op de nationale titelstrijd, omdat hij toen de EK onder 23 jaar liep in Polen (tiende plek).

,,Het was een mooie race. Richard was helaas net wat sneller. Maar ik heb tactisch goed gelopen en wel het gevoel dat ik het maximale eruit heb gehaald. Dus daar ben ik wel tevreden over”, zegt Foppen.

Zilver Van Velthoven

Hij zorgde voor het tweede Nijmeegse succes op de NK. Julia van Velthoven pakte vrijdag al zilver op de 5000 meter. De 24-jarige atlete van Team Zevenheuvelen eindigde met 16.06,00 minuten ruim achter winnares Jip Vastenburg (15.51,55), maar bleef Jill Holterman (16.16,27) dik voor.

Titelfavoriet Susan Krumins ontbrak op de 5000 meter. De Nijmeegse had zich afgemeld omdat ze te veel last heeft van een voetblessure. Krumins wilde geen risico nemen met het oog op haar EK-deelname in Berlijn (in augustus).

Mohamed Ali van Nijmegen Atletiek verloor vrijdag zijn titel op de 5000 meter bij de mannen. De Cuijkenaar stapte tijdens de race uit met rugklachten. 

Volledig scherm
Mike Foppen op de atletiekbaan in Nijmegen. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport