Volledig scherm
Winnaar Ruben Konings in actie tijdens de finale van het Rapiditas Open. © David van Haren

Talenten Konings en Nieuwboer sterkste bij Rapiditas Open

NIJMEGEN – In de hoogste categorie van het tennistoernooi Rapidtas Open won zowel bij de mannen als bij de vrouwen een talent. Bij de mannen was Ruben Konings (20) zondag in Nijmegen de sterkste. De als eerste geplaatste tennisser uit Rheden won in twee sets van Sander Jans (6-4, 6-2).

Bij het vrouwentoernooi won de 18-jarige Perla Nieuwboer het tweesterrenranglijsttoernooi. De jonge Bredase versloeg na in zinderende finale de 23-jarige Maurien Rikkert uit Goor.

Nieuwboer kreeg in de laatste set twee matchpoints tegen, maar knokte zich met de nodige vechtlust toch langs haar tegenstandster uit Twente. Ze was in drie sets te sterk: 6-1, 3-6, 7-5.

Nieuwboer schakelde een dag eerder titelverdedigster en de als eerste geplaatste Donnaroza Gouvernante uit in de halve finale.

Mannenfinale

De finale bij de mannen was minder spannend. Konings vond af en toe een antwoord op de harde services van Jans en zorgde ervoor dat hij zelf niet werd gebroken.

Met solide spel was de Gelderse tennisser na ruim een uur spelen al klaar met de opponent uit het Drentse Roden. Konings maakte daarmee zijn favorietenrol waar en nam revanche op de verloren finale van vorig jaar.

Het winnende punt van Ruben Konings:

De winst van Perla Nieuwboer:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport