Nijmegen/Nederland: Korfbal Keizer Karel, KK Dgfoto Foto: Bert Beelen
Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: Korfbal Keizer Karel, KK Dgfoto Foto: Bert Beelen © Foto: Bert Beelen

Teleurstellend verlies korfballers Keizer Karel, wedstrijd Noviomagum duurde te lang

NIJMEGEN - De korfballers van Keizer Karel slaagden er niet in hun thuisduel tegen DWS te winnen (15-17). 

Door het verlies zakken de Nijmegenaren naar de zesde plek op de ranglijst van de tweede klasse D, waar de ploeg bij winst de derde plek had kunnen innemen.

De teleurstelling was dan ook groot bij aanvoerder Ben van Delft. ,,Doordat we niet scherp begonnen, liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan.”

Onnodige fouten

In een wedstrijd waarin beide teams op voorhand aan elkaar gewaagd leken te zijn, kwam de Nijmeegse ploeg verrassend op een 7-1 achterstand. Het trage spel van DWS zorgde ervoor dat Keizer Karel onnodige fouten maakte bij de korf. Uiteindelijk kwam het team terug tot 14-15, maar kon het niet meer ontsnappen aan een nederlaag.

Keizer Karel wilde niet te lang stilstaan bij het verlies. ,,De middenmoot bereiken, dat was het doel voor dit jaar. De komende wedstrijden zullen dan ook belangrijk zijn voor ons”, aldus de aanvoerder.

Novio alsnog onderuit

Noviomagum verloor in de eerste klasse D het uitduel tegen Die Haghe nipt met 20-18. Novio stond bijna de hele wedstrijd op voorsprong dan wel gelijk tegen de kwalitatief betere tegenstander. Nadat de Nijmeegse ploeg met 10-5 voor had gestaan, kwamen de bezoekers in de rust terug tot 12-10.

Het lukte Noviomagum lang om een voorsprong te behouden, maar in de laatste vier minuten moest de ploeg toch capituleren.

,,Mijn spelers moeten eigenlijk boven hun kunnen presteren, maar dat niveau houden wij niet een hele wedstrijd vol’’, luidde de verklaring van coach Saskia van Kerkhof. ,,Het is zaak om nu de zesde plek vast te houden en de ploegen die onder ons staan daar te houden.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport