Volledig scherm
PREMIUM
Tessie Savelkouls (blauw) tijdens haar eerste ronde wedstrijd van het WK tegen Sarah Adlington. © Getty Images

Tessie Savelkouls heeft na kort WK ‘het goede gevoel’ terug

APPELTERN - Judoka Tessie Savelkouls kon zichzelf vorige week eindelijk testen na een slepende blessure. De rentree van de Appelternse tijdens het WK was kort, maar waardevol.

Alles bij elkaar duurde haar optredens in de beroemde judohal Nippon Budokan in Tokio 5 minuten en 32 seconden. De waarde van de partijen was voor Tessie Savelkouls groter dan de tijd op de tatami doet vermoeden. Voor de judoka in de gewichtsklasse boven de 78 kilogram was het WK in Tokio een test in aanloop naar de Olympische Spelen – volgend jaar op dezelfde locatie – én haar rentree na maanden blessureleed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmegen Devils loopt supercup mis na golden goal Hijs Hokij-speler Rose

    Nijmegen Devils loopt supercup mis na golden goal Hijs Ho­kij-spe­ler Rose

    DEN HAAG - Nijmegen Devils loopt de eerste prijs van het seizoen mis. De Nijmeegse ijshockeyformatie verloor zaterdag bij Hijs Hokij in Den Haag de strijd om de Ron Berteling-schaal: 4-3. De supercup van het Nederlandse ijshockey had voor de equipe van coach Alexander Jacobs de derde prijs van dit kalenderjaar kunnen zijn, maar na een spannend duel verstierde de thuisploeg uit de Hofstad dat feestje met een golden goal van Doug Rose.

Regiosport