Volledig scherm
PREMIUM
Laura Smulders achtevolgt haar zusje Merel tijdens het EK van vorig jaar in Glasgow. © EPA

Testweek in olympisch Tokio neemt bij Laura Smulders al haar nieuwsgierigheid weg

NIJMEGEN/TOKIO - De verkenning met de olympische stad heeft ze al achter de rug. Laura Smulders reed negen maanden voor de Spelen al rond in Tokio.

In een week tijd maakte ze een tyfoon mee waardoor haar hotel trilde, vergaapte ze zich aan miljoenenstad Tokio, verbaasde ze zich over de structuur en beleefdheid van de Japanners en liep een testwedstrijd niet zoals gehoopt.

Maar wat voor Laura Smulders vooral belangrijk was, was dat ze veel uren kon trainen op de baan waar de Horssense BMX’ster over 9 maanden een gouden medaille wil veroveren tijdens de Olympische Spelen.

Goedkeuring

Lang, uitdagend en uitputtend. Eigenlijk wist Smulders (25) al hoe de baan zou zijn. De regerend Europees kampioene had als lid van de atletencommissie van de internationale wielrenunie UCI zelf haar goedkeuring gegeven. ,,De UCI wilde een baan waarop de beste allrounder er met de gouden medaille vandoor gaat”, zegt ze daarover. ,,De organisatie is in Japan al verder dan dat ze in Londen en Rio de Janeiro waren zo’n jaar voor de Spelen.”

Alleen kan het nooit in één keer goed, stelt Smulders. Zo krijg het circuit nog enkele aanpassingen naar aanleiding van de testwedstrijd van afgelopen week. Bij de vrouwen – de banen van de mannen en vrouwen verschillen – werden de gaten tussen de deelnemers soms namelijk te groot. ,,Er moet straks wel strijd zijn vanaf de heats tot aan de finale.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport