Volledig scherm
Union, hier eerder dit seizoen in actie tegen Leiden, speelt donderdag het eerste duel in de finale van de play-offs. © Theo Peeters

Ticket voor de promotieklasse lonkt voor Union na zege op Gooische

NIJMEGEN - De hockeysters van Union hebben zich zondag geplaatst voor de finale van de play-offs. Door de thuiszege op Gooische (3-0) gaat de Nijmeegse club strijden om een plek in de promotieklasse. In de finale is Rotterdam de tegenstander.

Union kwam zondag op eigen veld op voorsprong via Karlijn Hassink. Kort nadat in de tweede helft een doelpunt van Gooische werd afgekeurd, verdubbelde Esther de Leijer de score uit een strafcorner. Amber Janssen Groesbeek maakte er in de slotfase nog 3-0 van.

Shoot-outs

De zege volgde op de nederlaag van zaterdag. De ploeg van coach Jouk Nijenhuis ging toen op eigen veld onderuit (1-2). Daardoor was een beslissingswedstrijd nodig. Donderdag had Union na shoot-outs in Hilversum gewonnen (1-1 na de reguliere speeltijd).

Rotterdam eindigde als tiende in de promotieklasse, het tweede niveau van Nederland. Union is de eerste tegenstander voor de Zuid-Hollandse club in de play-offs. De winnaar van de tweestrijd bemachtigd een plek in de promotieklasse. Union, dat net naast de titel greep in de overgangsklasse A, speelt donderdag eerst thuis. Zaterdag volgt de uitwedstrijd. De eventuele beslissingswedstrijd is bij Union.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport