Volledig scherm
NMHC-verdediger Olaf Beks scoorde het enige doelpunt voor Nijmegen. © Eveline Van Elk

Tiental Hdm bezorgt Nijmegen eerste thuisnederlaag dit seizoen

NIJMEGEN - De hockeyers van Nijmegen verloren zondag in de promotieklasse op eigen veld van hdm. In een duel met veel kaarten werd het 1-2 voor de Haagse formatie. ,,Zij hebben een goede strafcornerman waardoor ze wat gelukkig op voorsprong kwamen’’, sprak NMHC-aanvaller Pieter Bas Noverraz. ,,Het was niet gek geweest als we deze pot hadden gewonnen.’’ Het was de eerste thuisnederlaag voor NMHC dit seizoen.

Maar liefst vijf gele kaarten (waaronder twee keer geel voor hdm-speler Jente van Deursen) werden er gisteren in Nijmegen uitgedeeld. ,,Het gebeurt niet vaak dat er rood wordt gegeven in de hockeysport, maar dit waren twee identieke overtredingen die terecht werden bestraft met geel.’’ Aanvoerder Lars Leenen en strafcornerspecialist Olaf Beks moesten bij NMHC op het strafbankje. ,,De scheids had die kaarten ook af kunnen doen met groen.’’ Beks maakte namens Nijmegen de enige treffer. 

De mannen van Union pakten in het uitduel bij Gooische een belangrijk punt (3-3) in de overgangsklasse A, waar de achterstand op nummer drie Helmond slechts vier punten is. Union staat na dertien wedstrijden voorlaatste.

De formatie van coach Erik Verzijden kwam vlak voor het einde op voorsprong tegen de subtopper. ,,Jammer, er had meer ingezeten, maar een gelijkspel is verdiend’’, zei assistent-trainer Ties Pronk. ,,De wedstrijd ging alle kanten op. Vlak voor het einde krijgen zij een reeks aan strafcorner waar uiteindelijk de gelijkmaker uit viel.’’ Eli van Noort, Gijs van Lith en Roeland de Bruijn scoorden voor de Nijmegenaren.

De vrouwen van Nijmegen gingen in de promotieklasse op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Victoria. Coach Matthijs Brouwer zag veel dingen goed gaan, maar vond dat het duel op details werd beslist. ,,Een dekkingsfout en een schot dat er in mijn ogen niet had in gemogen betekende de 0-1, een strafverzwaring in het 23-metergebied waardoor zij een strafcorner krijgen waar de 0-2 uitviel en een hoge bal die door ons werd gemist waardoor Victoria de 0-3 maakte’’, somde hij op.

Brouwer kon geen beroep doen op de geblesseerden Isaline Kroon, Mauri Kleinschiphorst, Merel Boekhorst en Manon van Weezel. ,,Net als vorige week hebben nu weer een aantal A-speelsters meegedaan. We hopen dat de meiden snel herstellen, ik heb in ieder geval geen saaie baan.’’

De hockeysters van Union hebben de voorsprong in de overgangsklasse A vergroot. Op bezoek bij Oss won de koploper met 2-4, terwijl achtervolger HBS tegen Zwolle (2-2) punten liet liggen. In Brabant scoorde Nynke Kappelle twee keer vanuit de strafcorner. Esther de Leijer (strafcorner) en Jeanne Exterkate maakten de andere treffers voor de succesformatie van Jouk Nijenhuis. Volgend weekeinde staat de derby tegen QZ op het programma.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport