Volledig scherm
Jesper van der Wielen wint de Stevensloop in 2018. © Gerard Verschooten

Toplopers Foppen en Van der Wielen concurrenten bij de Stevensloop

NIJMEGEN – Mike Foppen en Jesper van der Wielen staan zondag aan de start van de Stevensloop. De twee topatleten gelden als de belangrijkste kanshebbers voor de winst op de 10 kilometer. Wijchenaar Van der Wielen kan de Nijmeegse stadsrace als eerste loper voor de derde keer winnen.

Van der Wielen uit Wijchen was bij de eerste editie van de Stevensloop de snelste (in 2015) en won de Nijmeegse hardloopwedstrijd vorig jaar ook. Foppen debuteerde onlangs tijdens de EK indoor op een internationaal titeltoernooi. Hij werd eerder ook al Nederlands kampioen op de 1500 meter op de baan.

Kalid Amin en Luuk Maas, net als Foppen en Van der Wielen atleten van Team Zevenheuvelen, gelden als belangrijkste outsiders. Alle vier liepen ze de 10 kilometer al eens onder de dertig minuten.

Bij de vrouwen zijn Miranda Boonstra uit Molenhoek en Mariska Dute de grootste kanshebbers voor de winst. Vorig jaar won Julia van Velthoven op de Grote Markt in Nijmegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport