Volledig scherm
Levi Houkes van Devils ligt verslagen op het ijs. De captain verloor met zijn team het beslissende derde duel in de play-offs van de BeNe-League tegen Eaters Geleen. © David van Haren

Topseizoen Devils zit erop na afknapper in Geleen

GELEEN - Het seizoen van Ahoud Devils is voorbij. De ijshockeyformatie uit Nijmegen is er dinsdagavond niet in geslaagd om de halve finale van de play-offs in de BeNe-League te bereiken. De equipe van coach Alexander Jacobs verloor de beslissingswedstrijd in de kwartfinale bij Eaters Geleen na verlenging: 5-4.

Door het verlies eindigt een uiterst succesvol seizoen van de Nijmegenaren in mineur. Devils won de beker én de landstitel, de eerste prijzen van de club in negen jaar.

De club kende magere jaren door een faillissement, waarna de ijshockeyvereniging een doorstart maakte. Dit jaar is de ploeg definitief weer aangesloten bij de top, al blijkt de grootste prijs van het seizoen voorlopig nog te hoog gegrepen.

Vier keer op voorsprong

In de eerste periode in Geleen begon Devils nog wel goed. Kayo van Zoest schoot de puck hard voor, aanvoerder Levi Houkes knalde onberispelijk binnen: 0-1. Daarna hield de uitblinkende doelman Deniz Mollen de bezoekers uit Nijmegen lang op de been, maar toch kwam Eaters terug via de Pool Lukasz Bartak, die van dichtbij binnenschoot (1-1).

Door verschillende straffen kwam Devils opnieuw onder druk, maar Justin Evers maakte met een fraai diagonaal schot wel de 1-2 voor de uitploeg. Eaters maakte weer gelijk. Toen Rick Wijnen van Devils op de strafbank zat profiteerde Nick Verschuren: 2-2.

In de tweede periode kwam Devils via Houkes (uit een rebound) weer op voorsprong: 2-3. Lang hielden de Nijmegenaren het achterin dicht, maar tot grote kansen kwam de ploeg zelf niet meer. In de laatste seconden kwam Eaters terug. Matt Beer knalde binnen: 3-3.

Verlenging

In derde periode kwam Devils voor de vierde keer op voorsprong. In de powerplay maakte Branden Eden van dichtbij de 3-4. Dat was in een fase waarin Eaters regelmatig tegen straffen aanliep, maar Devils profiteerde daar slechts één keer van. Eén minuut het einde van de wedstrijd kreeg Devils daarvoor de rekening gepresenteerd, toen Lars van Sloun de 4-4 maakte en er voor de Limburgers een verlenging uitsleepte. Daarin werd Vadim Gyesbreghs de held van Eaters, zijn golden goal betekende voor de Limburgers een plek in de halve finale: 5-4.

Devils zette zodoende de zeperd in eigen huis van afgelopen zondag niet recht in Zuid-Limburg. De Nijmegenaren zaten gaven toen in de laatste twee minuten de wedstrijd uit handen (5-7). Het eerste duel in Geleen eindigde in het voordeel van Devils: 3-5.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport