Volledig scherm
PREMIUM
Susan Krumins wordt zevende op de laatste WK atletiek in Qatar. © REUTERS

Tot aan Tokio hebben alle weken van atlete Susan Krumins een kleurtje

De tijd begint te dringen voor sporters die zich willen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Op 24 juli volgend jaar wordt de vlam in Tokio ontstoken. De komende maanden halen we ‘onze’ topsporters voor het voetlicht.

Volledig scherm
Gelderlanders in Tokyo © DG/JK

Susan Krumins weet sinds mei van dit jaar dat ze naar de Olympische Spelen gaat. De 33-jarige atlete uit Nijmegen heeft de komende negen maanden al helemaal uitgestippeld. 

Het ‘olympisch tenue’ voor de openingsceremonie van Tokio 2020 heeft ze gepast. ,,Dat zat heel goed. De foto's zijn ook al gemaakt’’, zegt Susan Krumins. De kans dat ze het ooit draagt, is net zo klein als vier jaar geleden bij  de Spelen in Rio de Janeiro. ,,Toen was ik op trainingskamp in Sankt Moritz.  Ik heb het daar wel even aangetrokken. Voor het gevoel. De opening heb ik niet gezien. Die was door het tijdverschil midden in de nacht.’’

In 2016 kwam ze pas in de tweede week van de Spelen aan in Rio. In haar achterzak zaten de startbewijzen voor de 5 en de 10 kilometer. Ze werd achtste en veertiende. ,,Ik liep drie wedstrijden in tien dagen. Tussendoor had ik keihard nodig om te herstellen. Ik had alleen de laatste dag om iets van Rio te zien. Ik wilde ook naar het strand, maar uitgerekend die dag heeft het alleen maar geregend.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport