Volledig scherm
Archiefbeeld van Keizer Karel-Kesteren. © Eveline Van Elk

Trainer Van Dijk vol ongeloof bij winnend Keizer Karel

RENKUM - De korfballers van Keizer Karel wonnen zaterdag in de derde klasse D de topper van naaste belager DKOD met 11-23. Keizer Karel-trainer Yvo van Dijk bestempelde het duel als de beste wedstrijd van zijn ploeg dit seizoen. 

,,Ik heb alle mogelijke scenario’s de afgelopen week in mijn hoofd voorbij laten komen, maar dit had ik niet verwacht”, sprak de dolenthousiaste trainer van de trotse koploper. „Het was echt een teamprestatie. Mijn ploeg was vanaf het begin van de wedstrijd enorm gretig. Het stond bij rust al 14-7. Ik zat met ongeloof vanaf de bank toe te kijken.” De voorsprong van Keizer Karel op DKOK is nu drie punten (18 om 15).

SkunK won in eigen hal in dezelfde competitie met 15-14 van Reehorst’45, dat eveneens vijftien punten heeft verzameld in de derde klasse D. ,,Na rust trokken we de wedstrijd wat meer naar ons toe”, zei SkunK-coach Mark Moolhuijzen. ,,In de tweede helft viel de puzzel beter in elkaar. We werden steeds effectiever in het afronden en konden vrijuit ons eigen spel spelen. Dat maakte het verschil.”

Noviomagum verloor in Nijmegen in de eerste klasse D met 18-34 van koploper NKC’51. Noviomagum-trainer Wilco van den Bos vond het niet de beste vertoning van zijn ploeg dit seizoen. ,,We hebben een aardig pak slaag gekregen”, zei Bos teleurgesteld. ,,We wisten dat NKC een maatje te groot voor ons is, dat hebben zij tijdens de wedstrijd ook duidelijk laten zien. Doordat we met ons eerste team niet meer kunnen promoveren of degraderen, ligt de focus van de club nu meer op het tweede team. Zij maken namelijk nog wel kans op promotie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport