Volledig scherm
Harry Proost langs de lijn bij Pegasus. Zijn zoon Björn volgt hem op als coach van het mannenteam bij de Nijmeegse volleybalclub. © Flip Franssen

Trainerswissels bij Pegasus: Harry Proost maakt plaats voor zoon Björn

NIJMEGEN - Beide teams van Pegasus krijgen een andere coach. Peter Karreman vertrekt bij de vrouwenploeg van de Nijmeegse volleybalclub, terwijl bij de mannen Harry Proost plaats maakt voor zijn zoon Björn.

Volledig scherm
Peter Karreman (met hand in de zak) bij de vrouwen van Pegasus. © Eveline Van Elk

Harry Proost (67) stopt na vier seizoenen bij de volleyballers. Zijn zoon Björn komt over van topclub Orion. In Doetinchem was hij de voorbije jaren coach van het tweede team, dat uitkomt in de eerste divisie.

,,Ik ben blij dat Pegasus hem een kans geeft’’, zegt Proost senior. ,,Ik denk dat hij de basis die er staat met veel jonge spelers verder kan uitbouwen en straks kan oogsten.’’

Karreman (62) verlaat Pegasus na drie jaar. Het vrouwenteam krijgt met Guus van den Elzen en Ernst Jacobs komend seizoen een trainersduo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport