Volledig scherm
Daan Janssen van Trajanum aan de bal. Foto: Bert Beelen.

Trajanum en Wyba beginnen het seizoen met een zege

NIJMEGEN - Trajanum is het nieuwe seizoen in de eerste divisie B begonnen met een overwinning tegen Pendragon: 66-59 (13-13, 25-19, 11-12, 17-15). De studentenploeg wordt dit seizoen geleid door Eloy van Ewijk. De voormalig speler was tevreden met zijn debuut als coach.

Trajanum werd tegen de equipe uit Tilburg vooral nog gedragen door sterkhouders Olaf Janssen, Kieran Celaire en Max Hoofwijk, maar ook de nieuwelingen dienden zich gisteravond al voorzichtig aan.

Celaire (22 punten), Janssen (17 punten), Van Kol (10 punten) en Hoofwijk (8 punten) waren de topschutters aan Nijmeegse zijde.

De mannen van Wyba zijn het basketbalseizoen begonnen met een knappe overwinning op het tweede team van Rotterdam Basketbal: 76-78 (16-13, 26-32, 13-13, 21-20). De overwinning was extra fraai omdat de eerstedivisionist uit Wijchen er tijdens de warming-up al achter kwam dat er bijde thuisploeg drie eredivisiespelers mee zouden doen.

Bij Wyba waren Corstiaan Kan (23 punten) en Anas Alharran (21 punten) de topschutters. De laatstgenoemde is een opvallende naam, aangezien Alharran vorig jaar nog zijn wedstrijden in het tweede team van de club speelde. Hij blonk zaterdag vooral in de eerste twee kwarten uit met driepunters. Daarna leidde Kan zijn ploeg naar de zege.

Regiosport