Nijmegen Devils in actie in de eerdere bekerronde tegen Herford Ice Dragons.
Volledig scherm
Nijmegen Devils in actie in de eerdere bekerronde tegen Herford Ice Dragons. © David van Haren

Uitgedund Devils gaat strijdend ten onder in Inter Region Cup

NEUWIED - Nijmegen Devils verloor zondag in de Inter Region Cup van Neuwied: 5-2. Bij de thuisploeg uit de Duitse stad aan de Rijn (tussen Keulen en Koblenz) liep Devils zodoende tegen de eerste zeperd aan in de competitie met drie Nederlandse, drie Belgische en zes Duitse clubs (van het vierde niveau).

De equipe van coach Alexander Jacobs versloeg eerder in de eigen ijshal Triavium het Duitse Herford (6-5). Door uiteenlopende redenen trad Devils aan met een uitgedunde selectie. De Nijmegenaren waren met twaalf man afgereisd.

Aanvoerder Levi Houkes was daarom toch tevreden. ,,Normaal ben ik goed ziek van een verlies”, zei hij. ,,Maar ik heb voor het eerst dit seizoen genoten. De spelers die normaal minder aan bod komen hebben de ballen uit de broek geschaatst tegen een sterk Duits team. Dat was prachtig om te zien. Alleen als we wel op volle oorlogssterkte waren geweest, hadden we hier gewoon gewonnen. Dat is het jammere van dit verlies.”

Raymond van der Schuit maakte beide goals voor Devils. ,,We kregen applaus van het thuispubliek, die zagen aan onze bank dat we onderbezet waren. Ze waardeerden onze aanvalslust.”

De Inter Region Cup is dit seizoen nieuw en bestaat naast de BeNe-League en de Nederlandse beker.

Regiosport