Volledig scherm
Hastu (in het geel) op archiefbeeld. © David van Haren

Uitvallen Oomen domper voor winnend Hastu, emotioneel afscheid voor Van Hal

EMMER-COMPASCUUM Hastu klimt na de zege bij HVC (23-29) naar de derde plaats in de tweede divisie A. De Nijmegenaren kwamen tegen de hekkensluiter uit Emmer-Compascuum pas na rust op stoom, maar dat was ruim voldoende om de overwinning veilig te stellen.

,,Een zakelijke zege”, zei Hastu-aanvoerder Bart Huijs, die Marc Oomen zag uitvallen met een hersenschudding in Drenthe. ,,Dat is een domper op dit duel, want hij was net terug van een lange blessure.”

Gelegenheidscoach

De geblesseerde speler Arne Kluft was gelegenheidscoach bij Hastu, omdat de ploeg nog geen uitcoach heeft gevonden na het stoppen van Marijn Sinkeldam.

Hoofdklasser The Flyers verloor ruim bij Gemini in Voerendaal: 33-14. De Wijchenaren blijven daardoor tiende met acht punten. Vooral een gebrek aan spelers brak de ploeg van coach Peter van der Vloet op in Zuid-Limburg. ,,Door uiteenlopende redenen hadden we maar één wissel op de bank.”

De overwinning van Havana in de Nijmeegse derby tegen Hastu 2 (32-17) stond in het teken van afscheid nemen. Bij de eersteklasser zwaaide doelman Sander van Hal na een lange carrière af. ,,Het was voor hem een emotioneel moment”, zei speler Frank Janssen. ,,Hij kon nog even keepen, want dat liet de stand toe.” Van Hal stopt vanwege rugklachten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport