Volledig scherm
Union-verdediger Veerle Zeller jaagt op Rotterdam-speler Lieve van den Hurk. © David van Haren

Union blijft in de overgangsklasse na nederlaag bij Rotterdam

ROTTERDAM – De hockeysters van Union hebben zaterdag naast promotie gegrepen. Rotterdam was na de 1-3 zege donderdag in Nijmegen opnieuw te sterk voor de ploeg van Jouk Nijenhuis. Union verloor zaterdag met dezelfde cijfers (3-1) van de promotieklasser. Daardoor komt Union ondanks een goed seizoen volgend jaar opnieuw uit in de overgangsklasse.

Zeventien speelronden lang stond Union bovenaan in de overgangsklasse A, maar in de voorlaatste speelronde ging HBS over Union heen. Met twee doelpunten verschil werd de ploeg uit Bloemendaal kampioen en miste Union directe promotie naar de promotieklasse.

Union was veroordeeld tot het spelen van play-offs, een troost voor de formatie van Nijenhuis. Gooische werd over drie duels verslagen, maar twee wedstrijden tegen Rotterdam in de finaleronde bleek voor Union een brug te ver.

Binnen een halfuur 3-0

Rotterdam begon ijzersterk aan de return op eigen veld. Union keek door goals van Lisa van Baaren (strafcorner) en Amber van den Dijssel al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Na 23 minuten zorgde Annebregt Rietveld – donderdag goed voor twee Rotterdamse treffers – voor de 3-0. De ploeg van Nijenhuis had op dat moment niet veel te vertellen in Rotterdam. 

In de tweede helft gooide Union de schroom wat meer van zich af. Het leverde een kwartier voor tijd kansen op voor Sara Leijte en Rachel Jansen. Aan de overkant was Van den Dijssel na een fraaie solo op weg naar haar tweede treffer van de middag, maar Union-keepster Ilse Hubers was het eindstation van de aanvalster van Rotterdam. 

Het slotakkoord was wel voor Union. Esther de Leijer versloeg vijf minuten voor tijd Rotterdam-keepster Annemeike Schermer met een hard schot voor de 3-1. Twee minuten later werd Sara Leijte door De Leijer gelanceerd. De middenveldster had de 3-2 op haar stick, maar haar schot werd gekraakt door keepster Schermer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport