Volledig scherm
Beeld van Union - Leiden. © Theo Peeters

Union krijgt dreun in titelstrijd en wacht spannende ontknoping

NIJMEGEN - Union kreeg zondagmiddag een flinke dreun te verwerken in de titelstrijd in de overgangsklasse A. De hockeysters uit Nijmegen speelden met 1-1 gelijk tegen Leiden. Union moet hopen op een misstap van HBS.

De titelconcurrent versloeg Cartouche met 1-0. Daardoor hebben Union en HBS nu evenveel punten (beide 52). Volgende week wordt dus beslist wie zich tot kampioen mag kronen. HBS heeft een beter doelsaldo (+44 om +41), wat bij een gelijk aantal punten beslissend is.

Tegen Leiden kregen de Nijmeegsen genoeg kansen om de openingstreffer te maken. Toch waren het de bezoekers die als eerste scoorden. Vlak na de pauze kwam de nummer vijf van de ranglijst op voorsprong via een veldgoal. De gelijkmaker viel na een uur hockeyen uit een strafbal. Aanvoerder Nynke Kapelle schoot overtuigend binnen in de rechterhoek. Een spannend slot volgde, met over en weer goede mogelijkheden op de winnende treffer, maar die bleef uit.

Union speelt volgende week uit bij nummer tien Alliance. HBS gaat op bezoek bij Leiden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport