Volledig scherm
Archieffoto Bert Beelen

Union op dubieuze wijze onderuit

VOORBURG - De mannen van Union zijn er in de tweede speelronde in de overgangsklasse niet in geslaagd de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. Op bezoek bij Cartouche uit Voorburg verloor de ploeg van Pancho van den Broek met 4-1 .

Na een 1-1 ruststand, Max van Eupen scoorde namens Union, kwam de wedstrijd pas echt op gang. Bij een 2-1 stand scoorde Union, maar de scheidsrechter floot voor een strafbal. Die werd vervolgens gemist. In de slotfase liep de thuisploeg geflatteerd uit naar 4-1.

De vrouwen van Union wonnen hun tweede wedstrijd van Leonidas: 1-2. Na de veelbesproken overwinning op QZ (3-2) won de ploeg van trainer Frank Geers dus wederom nipt in de overgangsklasse.

Union kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong via Dhymara Lacroes (0-1). Na de gelijkmaker bezorgde Nynke Kapelle de bezoekers opnieuw een voorsprong. Eentje die ze in de tweede helft niet meer weg zouden geven.

Na de 2-4 nederlaag tegen Push uit Breda, moesten de mannen van NMHC ditmaal buigen voor Ring Pass: 2-0. Door de nieuwe nederlaag in Delft beleeft de ploeg uit Nijmegen een ronduit matige start in de overgangsklasse.

Regiosport