Volledig scherm
De hockeysters van Union op archiefbeeld. © David van Haren

Union twee zeges verwijderd van titel en promotie

VOORBURG - De hockeysters van Union kunnen de titel in de overgangsklasse A al ruiken. De formatie van Jouk Nijenhuis won zondagmiddag met 1-5 bij Cartouche. Bij rust stond het al 0-4. ,,Ik ben zeer tevreden, met name over de eerste helft’’, zei Nijenhuis.

Sara Leijte, Janneke Kemna, Paige Eden Hut, Rachel Jansen en Nynke Kappelle (beide strafcorner) scoorden namens Union. Bij een stand van 0-5 bepaalde de thuisploeg met een rake strafcorner de eindstand. ,,Ik had Cartouche eigenlijk beter verwacht, maar wij waren ten opzichte van vorige week (3-3 tegen Fletiomare, red.) ook veel sterker. Het viel me na afloop op dat de meiden niet eens zo blij waren. Misschien heeft het te maken met de winst van HBS.” 

De achtervolger uit Bloemendaal won met 1-3 bij Fletiomare en blijft met twee punten (51 om 49) achterstand loeren op de koppositie van Union. ,,Het klinkt heel cliché, maar zeker richting het einde kijken we het per week. Het kan zomaar zijn dat we volgende week kampioen zijn, maar we moeten wel blijven winnen.’’

In diezelfde competitie was Valérie Steppe de matchwinner bij QZ, dat in Heemstede op bezoek ging bij Alliance: 0-1. De 30-jarige aanvoerster scoorde al na zeven minuten. ,,Daarvoor waren ze nog niet eens over het middenveld geweest, maar na mijn goal veranderde het spelbeeld’’, aldus de doelpuntenmaakster. ,,Wij wilden alleen maar naar voren waardoor we onnodig veel ballen inleverden.’’ Door de zege zijn de Nijmeegsen volgend jaar verzekerd van nog een seizoen in de overgangsklasse.

De mannen van Union gingen met 1-3 onderuit bij Victoria, dat vorige week kampioen werd van de overgangsklasse A. Union kreeg twee minuten voor rust de 1-0 om de oren. Philip Kortz maakte al snel in de tweede helft de gelijkmaker. De kampioen uit Rotterdam verzilverde twintig minuten voor tijd een strafcorner en besliste het duel in de slotseconden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport