Union verliest in Gold Cup van 'beste ploeg overgangsklasse'

NIJMEGEN - Het bekertoernooi zit erop voor Union. De Nijmeegse hockeyers verloren donderdagavond in de kwartfinale in de Gold Cup van Hurley: 1-2.

,,Ik heb de beste wedstrijd gezien van het seizoen’’, zei coach Ineke Botden van Union na afloop. ,,Hurley is met afstand de beste ploeg van de overgangsklasse. Ik ben ervan overtuigd dat zij promoveren naar de hoofdklasse. We hebben het heel lang spannend gehouden.”

Goal Thiadens

Hurley, koploper van de overgangsklasse A, begon sterk aan het duel in Nijmegen. Al in de eerste minuut opende uitgerekend voormalig Union-speler Philip Thiadens de score. Tien minuten maakte zette Nick Doeser de gelijkmaker voor de nummer 9 van de overgangsklasse B. Een kwartier voor tijd zorgde Christiaan Stroboer voor de 1-2.

Tijdstraffen

In de slotfase kregen Hurley-spelers Kenny Bain en Maarten Nyst geel en een tijdstraf, maar ook tegen negen man lukte het de thuisploeg niet om er shoot-outs uit te slepen.

Ook Amsterdam, Den Bosch en Pinoké plaatsten zich donderdagavond voor de halve finales van de Gold Cup, het bekertoernooi voor de hoofdklassers en overgangsklassers.

Volledig scherm
Nick Doeser van Union houdt de controle over de bal, eerder dit seizoen. © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport